Doodrijder krijgt meer dan tien jaar cel

24/06/11 om 17:30 - Bijgewerkt om 17:30

De Dendermondse politierechter Peter D'Hondt veroordeelde een 26-jarige man tot meer dan tien jaar cel voor het veroorzaken van een verkeersongeval. De man zou een onverbeterlijke verkeerscrimineel zijn.

Doodrijder krijgt meer dan tien jaar cel

© Belga

Op 10 oktober 2010 kwam de wagen van een koppel twintigers op de Oordegemsesteenweg tegen een paal van de afsluiting van een woning terecht. De twee inzittenden werden uit de wagen geslingerd. De 28-jarige vrouw uit Berlare overleefde het ongeval niet. Haar 26-jarige vriend uit Wichelen raakte ook gewond, maar nam de vlucht.

De man werd later door de politie in een nabijgelegen veld teruggevonden. Eerst ontkende hij iets met het ongeval te maken te hebben en later trachtte hij het overleden slachtoffer als bestuurder aan te duiden. Via DNA-onderzoek werd echter aangetoond dat de man achter het stuur zat.

Verkeerscrimineel

Het openbaar ministerie bestempelde de man als een onverbeterlijke verkeerscrimineel. In acht jaar tijd was hij al tien veroordeeld voor verkeersinbreuken. Om die reden vorderde het openbaar ministerie voor dit ongeval de zware straf van tien jaar en zes maanden. De politierechter van Dendermonde volgde het OM. Volgens D'Hondt zijn de feiten zonder meer weerzinwekkend, gruwelijk en crimineel. De familie van het slachtoffer reageerde tevreden op het vonnis. (Belga/INM)

Onze partners