Dominique Windels (SP.A) - Harelbeke

02/04/12 om 09:04 - Bijgewerkt om 09:04

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Als een der weinige progressieve vlekjes in Zuid-West Vlaanderen verder stand houden in een steeds meer rechtsere regio, en verder mee het beleid van Harelbeke mogen uitstippelen.

De verderzetting van de vernieuwing van het oude stadsbeeld van Harelbeke, en de verfraaing van lelijke plekjes in Harelbeke, Hulste, Bavikhove en Stasegem.

Inzetten op een degelijk woonplan met meer mogelijkheden voor sociale woningen (huur en verkoop) alsook voor particuliere initiatieven.

De uitbouw van voorzieningen voor onze senioren. En het verder stimuleren van het verenigingsleven in onze stad.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Hopelijk wordt de huidige coalitie van SP.A en Groen, samen met CD&V beloond voor het werk die er de voorbije legislatuur geleverd werd ten voordele van onze bevolking. Natuurlijk hoop ik dat onze SP.A Harelbeke verder stand houdt en zelfs een vooruitgang kent !

Wat is van belang in uw gemeente?

Verder inzetten op de vernieuwing, de facelift van onze stad. Harelbeke de uitstraling geven die ze verdient, zonder te vergeten rekening te houden met zijn inwoners en de sociale verschillen die er zijn.

Ons op de best mogelijke manier voorbereiden op de vergrijzing van onze gemeenschap, streven naar meer horeca en winkels in ons centrum, maken dat de mensen zich goed voelen in Harelbeke, Hulste en Bavikhove. Kortom, van Harelbeke een stad maken waar ikzelf en alle medeburgers zich goed voelen en graag wonen! (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners