Dokters willen Michel Daerden uit coma halen

28/07/12 om 00:51 - Bijgewerkt om 00:51

De dokters in Frankrijk doen een nieuwe poging om ex-minister Michael Daerden uit de coma te wekken. Eerder was dat mislukt.

Dokters willen Michel Daerden uit coma halen

© Belga

De dokters van het ziekenhuis in het Franse Fréjus hebben vrijdag geprobeerd Michel Daerden uit coma te halen. Ze zijn daar uiteindelijk niet in geslaagd omdat de gewezen federale minister van Pensioenen te onrustig was. De dokters lieten Daerden terug inslapen, zei zijn zoon Frédéric vrijdagavond aan de Belgische media ter plaatse.

Onrustig

De dokter nemen zaterdagochtend een nieuwe poging. "Zijn hart, longen en nieren werken en dat is positief", aldus Frédéric Daerden aan de ingang van het ziekenhuis in Fréjus. "En ook het feit dat hij onrustig reageerde toen de dokters probeerden om hem wakker te maken, is positief."

Dubbele hartaanval

Michel Daerden kreeg woensdag twee hartaanvallen terwijl hij op vakantie was in Agay (Saint-Raphael). Zijn dochter Elena was bij hem toen het gebeurde. Zijn andere dochter, Aurore, zit vast in Lyon en zou zaterdagochtend in het zuiden van Frankrijk aankomen. (Belga/TV)

Onze partners