Doek valt over onderzoek Dutroux bis

01/10/10 om 19:19 - Bijgewerkt om 19:19

Zowel de onderzoeksrechter als de procureur des konings menen dat het onderzoek kan worden afgesloten.

Doek valt over onderzoek Dutroux bis

© Belga

Onderzoeksrechter Jacques Langlois heeft vrijdag voor de raadkamer van Neufchateau de buitenvervolgingstelling gevraagd in het dossier Dutroux bis. Tijdens dat onderzoek werden onder meer haartjes geanalyseerd die bij Marc Dutroux werden gevonden.

De raadkamer moet zich eind oktober nog uitspreken, maar de kans is zeer groot dat het doek valt over het onderzoek in het dossier Dutroux bis. Ook de procureur des konings van Neufchateau, Vincent Cambier, is van mening dat het onderzoek kan afgesloten worden.

Het dossier had betrekking op duizenden haartjes die onder meer in de woningen van Dutroux werden gevonden, zoals in de kelder waar Dutroux ontvoerde meisjes opsloot en verkrachtte. Maar bij de haartjes zaten er geen die niet toebehoorden aan Dutroux, Michel Lelièvre, Michelle Martin en Michel Nihoul.

Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, was vrijdag aanwezig in de raadkamer en mocht de magistraten toespreken. Hij hekelde dat de zaak niet tot op de bodem werd uitgespit. Marchal sprak over een mager dossier en zei dat er bijzonder weinig is onderzocht, maar laat de zaak rusten. Beroep tekent hij niet aan.

Onze partners