'Dodebabycantus' zorgt voor opschudding in Antwerpen

04/02/14 om 05:51 - Bijgewerkt om 08:50

In de Antwerpse studentenwereld woedt een felle discussie over een cantus met als thema 'dode baby's'. Absoluut niet grappig, vinden velen.

'Dodebabycantus' zorgt voor opschudding in Antwerpen

Een cantus met grappen over dode baby's kan niet, vinden Antwerpse studenten. © BELGA

Dat berichten de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Een cantus is een traditionele studentenactiviteit waarop liedjes worden gezongen en vooral veel bier wordt gedronken. De Antwerpse studentenclub Amentia wijdt haar cantus op 13 februari aan het thema 'dode baby's'. Schachten (nieuwelingen) moeten zich verkleden als dode baby. Wie tijdens de cantus aan het woord wil, moet eerst een mop over dode baby's vertellen.

Grapje

Anderen studenten reageren met afschuw. Verscheidene probeerden het bestuur van Amentia al op andere gedachten te brengen, onder meer via discussies op Facebook. Maar voorlopig lijkt de clublieding niet in binden. "Als we dat nu doen, waar trekken we dan de streep? Binnenkort mag er niets meer", zegt praeses Colin Deaspé in de kranten. "Het idee voor de Dodebabycantus is ontstaan uit een grapje onder onze leden. We hebben ook alleen onze eigen leden uitgenodigd. Intern krijgen we positieve reacties. Alleen bij niet-leden stuiten we op onbegrip."

'Weinig aan te doen'

Amentia is een onafhankelijke studentenclub en niet verbonden aan een school. "Daarom is het moeilijk om tegen dit soort activiteiten iets te doen", zegt Antwerpen Studentenstad. (Belga/TV)

Onze partners