Dode in Dour: parket gaat uit van overdosis drugs

18/07/14 om 14:10 - Bijgewerkt om 21:05

Op het festival van Dour is een 25-jarige festivalbezoeker dood aangetroffen voor zijn tent. De hulpdiensten werden onmiddellijk verwittigd, maar voor de jongeman kon geen hulp meer baten.

Dode in Dour: parket gaat uit van overdosis drugs

© Belga

De jongeman is niet door 'slagen en verwondingen' om het leven gekomen, zo heeft het parket van Bergen gezegd. Een autopsie moet aangeven wanneer en waaraan de 25-jarige man uit Normandië is overleden.

De zus en vrienden van de jongeman troffen hem vrijdagmorgen dood aan bij zijn tent op de camping van het festival. "We gaan in eerste instantie uit van een overmatig gebruik van verdovende middelen, zonder andere hypothesen uit te sluiten", zei parketwoordvoerder François Demoulin. "In elk geval is het te vroeg om een verband te leggen tussen het overlijden en een verdovend middel dat op het festivalterrein zou circuleren." Het parket van Bergen hamerde op het gevaar van drugs- en alcoholgebruik in combinatie met de hitte.

De programmatie van het festival werd niet gewijzigd. De directie van het festival verklaarde wel diepbedroefd te zijn en bood intussen haar innige deelneming aan de familie van de jonge man aan. "Er verblijven 35.000 mensen op de camping van het Dour Music Festival en (...) er kan zich vanalles voordoen gedurende vier dagen", aldus festivalorganisator Damien Dufrasne zonder verdere commentaar te geven.

Het is de eerste maal dat er zich op het festival van Dour een dergelijk drama voordoet. In 2006 kwam ook al een festivalganger om het leven, maar die persoon overleed na een sprong in een kalkgroeve, in de buurt van de festivalsite.(Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners