Dode bij arbeidsongeval treinstation Jette

29/09/11 om 16:22 - Bijgewerkt om 16:22

Bij een arbeidsongeval in het treinstation van Jette zouden 1 dode en 2 zwaargewonden gevallen zijn.

Dode bij arbeidsongeval treinstation Jette

© Belga

Bij een arbeidsongeval in het treinstation van Jette zijn donderdagnamiddag verschillende arbeiders bedolven geraakt onder brokstukken van een muur die ingestort is. Eén arbeider zou om het leven gekomen zijn, twee anderen zouden zwaargewond zijn, aldus de Brusselse brandweer. De hulpdiensten vreesden eerst dat er nog een vierde arbeider onder het puin lag, maar uit de getuigenissen van de andere aanwezigen konden ze opmaken dat dat niet het geval zou zijn.

Het ongeval deed zich rond 14.40 uur voor in de onderdoorgang van het station van Jette, waar een aannemer in opdracht van Infrabel werken aan het uitvoeren was. Door een grondverzakking viel een kraan omver tegen de muur van de onderdoorgang. Brokstukken van die muur vielen op verschillende arbeiders. Eén man is dood van onder het puin gehaald, zo meldt de brandweer. Twee van zijn collega's raakten zwaargewond.

Volgens Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel, is er door het ongeval hinder voor het spoorverkeer. Het verkeer op spoorlijn 50, Jette-Ternat-Denderleeuw, is onderbroken, maar de treinen die dat traject volgen, kunnen wel over de hoofdspoorlijn Brussel-Aalst rijden. (Belga/INM)

Onze partners