'Documenten uit dossier-Dutroux bij aartsbisdom'

06/07/10 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:35

Het zou gaan om documenten over pedofilie die enkel bedoeld waren voor het gerecht. De woordvoerder van de bisschoppen reageert verbaasd.

'Documenten uit dossier-Dutroux bij aartsbisdom'

© Belga

Het Brussels gerecht zou bij de huiszoeking in het aartsbisschoppelijk paleis van Mechelen documenten uit het dossier-Dutroux gevonden hebben. Dat meldde Het Laatste Nieuws dinsdag. De woordvoerder van de bisschoppen roept op tot voorzichtigheid.

Eric de Beukelaer, woordvoerder van de bisschoppen, is verwonderd over het bericht. Volgens de krant vond het parket van Brussel bij de huiszoeking tientallen foto's van de opgravingen van de lijkjes van Julie en Melissa (twee slachtoffers van Dutroux) en documenten over pedofilie die enkel bedoeld waren voor het gerecht.

Die vertrouwelijke gerechtelijke stukken zouden teruggevonden zijn in de talrijke documenten die op 24 juni in beslag werden genomen in het aartsbisschoppelijk paleis. Het is de onderzoekers een raadsel wat die documenten in de kelders van de aartsbisschop deden.

'We weten niks over die dossiers. We vragen ons af vanwaar die informatie komt', aldus de Beukelaer. Hij zegt dat tijdens de verhoren die volgden op de huiszoekingen niemand heeft gepraat over de documenten. 'Ik ben zelf verhoord en men heeft me helemaal niet ondervraagd over die documenten.' De woordvoerder roept op tot 'voorzichtigheid'.

Onze partners