Diverse ongevallen door wateroverlast op Vlaamse wegen

18/12/11 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Sommige automobilisten lieten zich verrassen door de wateroverlast.

Diverse ongevallen door wateroverlast op Vlaamse wegen

© ThinkStock

Door de hevige regen, en op sommige plaatsen ook hagel, hebben veel autosnelwegen in Vlaanderen af te rekenen met wateroverlast. Daardoor gebeurden ook diverse ongevallen, vooral met blikschade en enkele lichtgewonden tot gevolg.

Dat meldt Hajo Beeckman van het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer.

Verrast

Sommige automobilisten lieten zich verrassen door de wateroverlast. Vooral in Oost- en West-Vlaanderen gebeurden diverse ongevallen, onder meer door onaangepast rijgedrag. Er vielen daarbij enkele lichtgewonden.

Ook aan de aansluiting van de E19 met de Brusselse ring in Machelen was er veel wateroverlast, zegt Beeckman. Dat veroorzaakte geen noemenswaardige files.

Rijgedrag aanpassenEr zou deze namiddag minder regen vallen in Vlaanderen, maar toch blijft er een lichte wintertoestand van kracht. Beeckman raadt de automobilisten aan om op te letten voor de wateroverlast en hun rijgedrag aan te passen.

Op sommige plaatsen is de maximumsnelheid op de autosnelwegen verlaagd naar 90 km/uur.

Wallonië

De wegen in Wallonië hadden tijdens de nacht van zaterdag op zondag af te rekenen met nieuwe sneeuwval. Toch slaagden de hulpdiensten erin om nagenoeg alle snelwegen berijdbaar te houden.

Er val nog veel sneeuw in de regio van Eupen. Ook de E42 in de provincie Luik ondervindt nog veel last van de sneeuw. In de provincie Waals-Brabant zijn de wegen erg glad. (Belga)

Onze partners