Dit jaar al 144 illegale criminelen het land uitgezet

30/09/16 om 09:51 - Bijgewerkt om 09:51

De regering zette dit jaar al 27 speciale repatriëringsvluchten in om 144 illegale criminelen en hardnekkige weigeraars het land uit te zetten. 'We zitten aan drie vluchten per maand', klopt staatssecretaris Theo Francken (N-VA) zich op de borst.

Dit jaar al 144 illegale criminelen het land uitgezet

© Belga

Het Laatste Nieuws maakte vrijdag de cijfers bekend. Speciale terugkeervluchten worden georganiseerd voor de 'zware gevallen', die niet met een gewone lijnvlucht gerepatrieerd kunnen worden. Enerzijds gaat het om personen die gewelddadig zijn en halsstarrig weigeren te vertrekken, anderzijds om illegalen die in aanraking zijn gekomen met de politie of veroordeeld zijn voor zware feiten.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken heeft van zulke vluchten zijn handelsmerk heeft gemaakt. Dit jaar staat de teller al op 27 'special flights', waarbij 144 sans-papiers het land uit werden gezet. Vorig jaar zette Francken 25 vluchten in, waarbij 164 illegalen naar hun land van herkomst werden gerepatrieerd.

In 2014, het jaar dat Francken staatssecretaris werd, waren dat nog maar 9 vluchten, waarbij 100 mensen zonder papieren werden teruggestuurd. Vier daarvan gebeurden overigens pas toen Francken was aangesteld, klinkt het op zijn kabinet. Het jaar ervoor, in 2013, werden 14 special flights ingezet. (BELGA/JVL)

Onze partners