Directeur ontkent 'apartheid' in Lokerse school

17/09/10 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:58

Luc Audenaert reageert op de berichten dat de school allochtone en autochtone kinderen in aparte klassen onderbrengt om de daling van het aantal autochtone leerlingen tegen te gaan.

Directeur ontkent 'apartheid' in Lokerse school

© Thinkstock

De lagere school Onze-Lieve-Vrouwcollege in Lokeren zegt dat twee van haar zeventien klassen enkel uit allochtone leerlingen bestaan, omdat er te weinig autochtone kinderen zijn. Directeur Luc Audenaert reageert daarmee op de berichten dat de school allochtone en autochtone kinderen in aparte klassen onderbrengt om de daling van het aantal autochtone leerlingen tegen te gaan.

De Oost-Vlaamse regionale zender TV OOST meldde donderdag dat steeds meer ouders van autochtone leerlingen hun kinderen weghalen van de school, die 70 procent allochtone leerlingen telt.

Omdat het college wil vermijden dat het een concentratieschool wordt, aldus TV OOST, zou het sommige klassen zo indelen dat autochtone en allochtone leerlingen in aparte klassen zitten.

"Wij hebben een vrij grote school met voor elk leerjaar twee of drie klasjes, en te weinig 'Vlaamse' kindjes om die over de verschillende klasgroepen te verdelen," reageert Audenaert.

"In twee van de 17 klasjes zitten uitsluitend allochtone leerlingen, maar dat zeg ik nu puur op basis van naam. In sommige klasjes zouden anders slechts twee of drie Vlaamse kinderen zitten en dat wilden we tegengaan. Daarom besloten we om die kinderen samen te plaatsen."

"Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kinderen aansluiting vinden bij elkaar, ook buiten de school. Anders stellen we vast dat ook zij de school verlaten", nuanceert Audenaert.

Lees meer over:

Onze partners