Dimitri Bontinck krijgt in beroep acht maanden effectieve celstraf voor slagen partner

13/05/15 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:25

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Dimitri Bontinck (41) veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht maanden en 300 euro boete, omdat hij zijn vroegere vriendin had vastgehouden op een hotelkamer en haar geslagen had.

Dimitri Bontinck krijgt in beroep acht maanden effectieve celstraf voor slagen partner

Dimitri Bontinck, vader van Syriëstrijder Jejoen, is de auteur van het boek 'Syrië-strijder tegen wil en dank' © Belga

In eerste aanleg had hij daarvoor nog zes maanden met uitstel gekregen. Bontinck ging in beroep tegen het vonnis, maar liet toen verstek gaan en kreeg acht maanden effectief. Hij tekende daarop verzet aan.

Zijn advocaat had de feiten niet betwist en had om een werkstraf of straf met uitstel gevraagd, maar dat vond het hof te mild.

Ruzie

De feiten dateren van 6 november 2013. Bontinck en de vrouw hadden op een hotelkamer afgesproken, omdat haar vader gekant was tegen hun relatie. In de loop van de avond kreeg de receptie meermaals telefoon vanuit hun kamer, waarbij er telkens werd ophangen.

Toen een gast uit de kamer ernaast kwam klagen over geruzie en lawaai, ging een medewerker aankloppen. Bontinck wilde eerst niet open doen, tot de medewerker met de politie dreigde.

Toen hij de deur toch opende, vluchtte zijn vriendin naar buiten. Bontinck achtervolgde haar tot in de lobby en schold haar uit. De vrouw had kneuzingen in het gezicht en zei dat hij haar geslagen had. Hij had haar niet willen laten vertrekken en had haar ook belet van de receptie te bellen.

Opschorting

Om hem het 'ontoelaatbare van zijn handelen' te doen inzien, is volgens het hof enkel een effectieve celstraf op zijn plaats. Bontinck had bovendien in 2009 al eens een opschorting gekregen voor slagen aan een andere partner, maar had daar geen lessen uit getrokken.

De vader van Jejoen Bontinck kreeg dus opnieuw acht maanden cel en moet zijn toenmalige vriendin een schadevergoeding van 750 euro betalen. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners