'Dieu est mort': Guy Spitaels (80) overleden

21/08/12 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:55

Minister van Staat en gewezen PS-voorzitter Guy Spitaels is overleden. Hij zou op 3 september 81 jaar geworden zijn.

Dat bevestigt de PS. "Met Guy Spitaels verliest de partij een uitzonderlijk man. In naam van alle partijleden biedt (interim-)voorzitter Thierry Giet zijn oprecht medeleven aan de familie en vrienden van Spitaels aan", luidt het in de mededeling.

Spitaels overleed aan de gevolgen van een hersentumor die aan het licht kwam bij medische onderzoeken nadat hij het slachtoffer was geworden van geweld op straat in Brussel.

In de hoofdzetel van de PS in Brussel wordt een rouwregister geopend.

God

Spitaels, die omwille van zijn grote invloed in de PS de bijnaam 'Dieu' (God) kreeg, was tijdens zijn politieke loopbaan onder andere elf jaar lang voorzitter van de Waalse socialisten (1981-1992).

In 1992 werd hij Waals minister-president tot hij een goed jaar later van zijn voetstuk viel door het Agustaschandaal. Spitaels keerde nog even terug als voorzitter van het Waals parlement, tot hij in 2000 de actieve politiek verliet.

Na DaerdenBegin augustus moest de PS ook al afscheid nemen van Michel Daerden. De oud-minister overleed op 5 augustus in een ziekenhuis in het Zuid-Franse Fréjus nadat hij na een dubbele hartaanval 10 dagen in een kunstmatige coma was gehouden. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners