Didier Reynders trekt Brusselse MR-lijst bij federale verkiezingen in 2014

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) verhuist van Luik naar Ukkel om er de Brusselse MR-lijst te trekken.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) trekt bij de federale verkiezingen in 2014 de MR-lijst in Brussel. Dat bevestigt de voorzitter van de Brusselse MR-afdeling Françoise Bertieaux in Le Soir.

Bertieaux bevestigt daarmee dat Luikenaar Reynders naar Ukkel verhuist. Wanneer dat precies zal zijn, kan ze evenwel nog niet zeggen. “Didier Reynders is niet eender wie. (…) Bovendien, met al die verkiezingen in 2014 (regionaal, federaal, Europees) zullen we geen volk te veel hebben om sterke lijsten te vormen.”

Bertieaux geeft toe dat Reynders “erg Luiks” is. “Hij zal toenadering tot ons moeten zoeken, net als wij toenadering tot hem zullen moeten zoeken. (…) Hij kent de stad goed, maar er is een verschil tussen er 25 jaar te hebben gewerkt en er te wonen. Maar hij heeft nog tijd tot 2014.” Niettemin zegt Bertieaux “niet te twijfelen” aan het engagement van Reynders. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content