Didier Reynders: 'In Wallonië is het zoals in Noord-Korea'

13/01/14 om 09:19 - Bijgewerkt om 09:19

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders doelt met zijn uitspraak wel degelijk op de aanwezigheid van politici in amusementsprogramma's.

Didier Reynders: 'In Wallonië is het zoals in Noord-Korea'

Elio Di Rupo en Didier Reynders © Belga

Didier Reynders (MR) is niet opgezet met de - volgens hem - overdreven aanwezigheid van PS-politici in tv-programma's van de RTBF.

"In Wallonië is het zoals in Noord-Korea: één partij, en zelfs maar één man", verklaarde hij in De Ochtend op Radio 1. Reynders verwees met name naar het optreden van premier Elio Di Rupo (PS) in het amusementsprogramma '69 minutes sans chichis', afgelopen donderdagavond.

"Ik heb niets tegen de aanwezigheid van politici in amusementsprogramma's, ik heb dat ook gedaan in Vlaanderen", zei Reynders. "Maar in Vlaanderen is het met alle partijen aan boord, aan onze kant is het alleen één partij en dat kan niet." De MR-vicepremier maakt zelfs de vergelijking tussen Franstalig België en Noord-Korea.

Omdat de PS al 25 jaar op "alle niveaus" aanwezig is in Brussel en Wallonië, zei Reynders nog, zijn er PS-meerderheden in verschillende instellingen, zoals in de raad van bestuur van de openbare omroep RTBF. "Ik heb (in RTBF-programma's, red.) niemand van anderen partijen gezien." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners