Didier Reynders: Franstalige belangen niet goed verdedigd

27/08/10 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

MR-voorzitter Didier Reynders haalt vrijdag in Le Soir hard uit naar de lopende preformatiegesprekken.

Didier Reynders: Franstalige belangen niet goed verdedigd

© Belga

MR-voorzitter Didier Reynders haalt vrijdag in Le Soir hard uit naar de lopende preformatiegesprekken. Zonder de MR worden de belangen van de Franstaligen volgens hem niet goed verdedigd.

Preformateur Elio Di Rupo heeft er bewust voor gekozen om de MR niet bij de onderhandelingen te betrekken, zegt Reynders. "Waarschijnlijk omdat er een aantal posities losgelaten worden die gemeenschappelijk waren bij de Franstaligen en dat niet meer zullen zijn."

Reynders verwijt de Franstalige partijen die rond de onderhandelingstafel zitten (CDH en Ecolo) dat ze op geen enkel moment met een project voor de Franstaligen gekomen zijn. "Ze willen gewoon grenzen stellen aan de Vlaamse eisen", zegt Reynders.

"Er zijn veel vragen van de Vlaamse partijen, en dat is volledig normaal, maar waarom wordt er nooit uiting gegeven van een Franstalige positie?"

Reynders is ook scherp voor CDH-voorzitter Joëlle Milquet, die volgens hem verantwoordelijk is voor de opkomst van de N-VA en die "aan de PS wil vastkleven".

Gestolen

Verschillende kranten melden vrijdag ook dat de dienstwagen van Reynders is gestolen. Dieven gingen in de nacht van woensdag op donderdag met de zwarte Mercedes S400 aan de haal in het Luikse Lijsem, nabij Borgworm.

Lijsem is de woonplaats van de chauffeur van Reynders. Hij had de wagen mee naar huis genomen, nadat hij de minister had afgezet. De dieven braken in zijn huis in en graaiden de autosleutel mee. Er lagen enkele documenten, een iPod en een scheerapparaat in de wagen.

Onze partners