Di Rupo ziet ruimte voor een compromis

24/09/10 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:33

De PS-voorzitter zegt optimistisch te zijn over de wil om tot een akkoord te komen.

PS-voorzitter en voormalig preformateur Elio Di Rupo is optimistisch over de wil om tot een akkoord te komen. Dat heeft hij vrijdag gezegd in de rand van de voorstelling van een boek over 125 jaar socialisme.

Sinds enkele dagen is de speciale werkgroep (de 'high-levelgroep') aan de slag die zich moet buigen over een nieuwe financieringswet op basis van de twaalf principes die de zeven partijen van de preformatie eerder waren overeengekomen.

Volgens Di Rupo liggen de startposities ver uiteen, maar is er een marge voor een compromis, al is die niet groot. 'Elke partij moet moeite doen om binnen die marge te blijven', aldus Di Rupo.

'Niemand zal honderd procent van zijn eisen binnenhalen of honderd procent van zijn programma realiseren. Maar er moet echt een compromis gevonden worden dat zorgt voor meer fisale autonomie, maar de gewesten niet verarmt', aldus Di Rupo.

Werkgroep ook zondag bijeen

De high-levelwerkgroep zat vrijdag een kleine vijf uur bijeen. In de loop van zondag staat een nieuwe vergadering op de agenda.

Onze partners