Di Rupo weer bijeen met zeven partijen

28/07/10 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

De preformateur heeft tot woensdagavond laat met vertegenwoordigers van zeven partijen vergaderd.

Preformateur Elio Di Rupo (PS) heeft woensdag weer overleg gepleegd met zeven partijen. De besprekingen hadden opnieuw betrekking op een institutioneel raamakkoord.

Sommige onderhandelaars spraken vooraf van een belangrijke dag. Na afloop wilde niemand commentaar kwijt en luidde het dat de besprekingen donderdag worden voortgezet.

Di Rupo verzamelde voor de vierde dag op rij N-VA, CD&V, SP.A, PS, CDH, Ecolo en Groen! rond zich voor een vergadering over de staatshervorming.

Volgens sommige bronnen zou hij dinsdag enkel vergaderd hebben met de partijvoorzitters, wat erop zou kunnen wijzen dat de gesprekspartners tot de kern van de zaak komen.

Twee vergaderingen

Of dat woensdag ook het geval was, is niet duidelijk. Wel spraken sommigen vooraf van een 'belangrijke dag' tijdens dewelke de onderhandelaars op een doorbraak zouden hopen.

De onderhandelaars kwamen woensdagochtend bijeen. Omstreeks 15.30 uur 's namiddags ging een tweede vergadering van start. Rond 20 uur was er een gezamenlijke maaltijd, waarna de besprekingen werden voortgezet. Ze duurden tot omstreeks middernacht.

Onze partners