Di Rupo verwerpt werkwijze Pieters-Flahaut

10/09/10 om 18:29 - Bijgewerkt om 18:29

De PS-voorzitter wilde niet werken met vragenlijsten die moesten worden ingevuld.

PS-voorzitter en voormalig preformateur Elio Di Rupo heeft de werkwijze afgewezen die de koninklijke bemiddelaars Danny Pieters (N-VA) en André Flahaut (PS) hadden voorgesteld. Dat is uiitgelekt in La Libre Belgique.

Di Rupo wees de werkmethode af tijdens het onderhoud dat hij donderdag had met de bemiddelaars. De voorzitters van de zes andere partijen die bij de preformatie betrokken waren (CD&V, SP.A, N-VA, Groen!, CDH en Ecolo) hadden de werkmethode voordien wel aanvaard, aldus de Libre.

Flahaut en Pieters wilden dat de zeven partijvoorzitters twee lijsten met vragen zouden invullen: een lijst met sociaal-economische vragen en een lijst over communautaire zaken. Daarbij moesten ze de thema's via symbolen (+,-,=) een rangorde van belangrijkheid geven.

Het was de bedoeling dat de lijsten vrijdag zouden toekomen op de hoofdkwartieren van de partijen en tegen maandag zijn ingevuld door de partijvoorzitters. Maar dat gaat dus niet door omdat Di Rupo die manier van werken verwierp.

Hij deed dat naar verluidt omdat hij niet schriftelijk wil antwoorden op vragen van de koninklijke bemiddelaars. De reden is de vrees van Di Rupo voor lekken.

Onze partners