'Di Rupo speelt enkel in de kaart van N-VA'

07/01/13 om 21:48 - Bijgewerkt om 21:48

Premier Elio Di Rupo moet de coherentie van zijn ploeg promoten. Met zijn uitspraken speelt hij enkel in de kaart van N-VA. Dat zegt MR-voorzitter Charles Michel.

'Di Rupo speelt enkel in de kaart van N-VA'

© Belga

De MR betreurt de polemiek die is ontstaan na de verklaringen van premier Elio Di Rupo over de N-VA. "Elio Di Rupo moet als premier verzamelen en de coherentie van zijn ploeg promoten", zei voorzitter Charles Michel in het VRT-programma Terzake.

'Premier moet verzamelen'

Volgens Michel speelt Di Rupo (PS) met zijn omstreden uitspraak dat de N-VA gevaarlijk is, enkel in de kaart van de nationalistische partij, ten nadele van andere Vlaamse partijen. "Elio Di Rupo moet als premier verzamelen en de coherentie van zijn ploeg promoten", zo klonk het.

'Echte problemen aanpakken'

Michel wees erop dat de polemiek verhindert dat de echte problemen worden aangepakt. De voorzitter van de Franstalige liberalen beklemtoonde het belang van rust binnen de federale regering, die zich moet focussen op oplossingen voor de sociaaleconomische problemen.

Verkiezingen

Michel sloot niet uit dat sommige Franstalige partijen gefrustreerd zijn over de samenwerking met de Vlamingen, maar dat is bij MR alleszins niet het geval. "Als de Brusselse en Waalse kiezer de MR meer vertrouwen geeft, dan bestaat er een mogelijkheid om een federale regering te vormen met meer aandacht voor sociaaleconomische maatregelen.

Aan Vlaamse kant bestaat misschien de indruk dat het met de PS moeilijk is om sommige hervormingen concreet door te voeren", zo blikte hij vooruit naar de verkiezingen van 2014.

Zelf weigerde Michel de N-VA gevaarlijk te noemen. Wel vindt hij het separatisme an sich gevaarlijk. Dat leidt volgens hem immers tot meer armoede. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners