Di Rupo schort formatie op wegens geboorte Gabriël De Croo

14/10/11 om 12:07 - Bijgewerkt om 12:07

Formateur Elio Di Rupo heeft alle formatiegesprekken opgeschort naar aanleiding van de geboorte van een zoon van Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. Pas maandag worden de onderhandelingen hervat.

Omwille van familiale omstandigheden - een bezoek aan de kraamkliniek - kan Open Vld-voorzitter Alexander De Croo de onderhandelingen tussen formateur Elio Di Rupo en de zes overgebleven partijen niet bijwonen. Di Rupo heeft dan maar alle gesprekken opgeschort. De onderhandelaars komen pas maandag weer samen.

De formateur en de onderhandelende partijen zouden vandaag voor het eerst samenkomen om de begroting op te stellen en om te starten met het socio-economische luik van de formatie. Ons land moet tegen de volgende Europese top van 22 oktober een begroting voorstellen.

Ondanks de hoogdringendheid zijn de gesprekken over de opmaak van die begroting al vele keren uitgesteld. Nu de formateur beslist heeft om verder te onderhandelen zonder de groenen, werd verwacht dat hij snel werk zou maken van de begroting. Dit keer doorkruist een geboorte de agenda van Di Rupo.

Alexander De Croo's echtgenote Annick beviel van een zoontje, Gabriel. Het koppel had al een zoontje, de driejarige Tobias. (SD/EE)

Onze partners