Di Rupo praat voort met zeven partijen

26/07/10 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

De gesprekken van zondag over de staatshervorming zijn maandag voortgezet. Dinsdag is er ook overleg.

Preformateur Elio Di Rupo (PS) heeft maandag voortgepraat met zeven partijen over de staatshervorming. Dinsdag wordt er verder vergaderd.

Di Rupo praatte zondag al met (naar wordt aangenomen) N-VA, SP.A, CD&V, PS, CDH, Ecolo en Groen! over de staatshervorming. Dat gebeurde op een geheimgehouden plaats en zonder dat er iets over de agenda van de gesprekken werd meegedeeld.

Het was de eerste maal dat de zeven partijen rond de tafel gingen zitten, waarmee een nieuwe fase in de preformatie werd ingeluid.

De vergadering van zondag begon in de namiddag en duurde tot omstreeks 21 uur. Er werd toen afgesproken maandag opnieuw bijeen te komen.

Dat gebeurde opnieuw in grote discretie. Maandagavond omstreeks 18 uur meldde de woordvoerder van Di Rupo dat de gesprekken waren afgelopen, maar dat er in de verdere loop van de avond nog contacten waren gepland. Het overleg wordt dinsdag voortgezet.

Intussen noemt de MR het feit dat ze niet betrokken is bij de besprekingen over de staatshervorming een 'breuk in de eenheid van de Franstaligen'.

Onze partners