Di Rupo overlegt met holebi-organisaties over homofoob geweld

04/05/12 om 20:53 - Bijgewerkt om 20:53

Premier Elio Di Rupo nodigt de Belgische holebi- en transkoepels volgende week donderdag uit voor een overleg over homofoob geweld.

Di Rupo overlegt met holebi-organisaties over homofoob geweld

© reuters

"Het is verschrikkelijk dat er eerst een dode moest vallen", betreurt Yves Aerts, algemeen coördinator van de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel Çavaria. "Maar ik kan niet ontkennen dat ik ook opgelucht ben om deze uitnodiging. De eerste minister geeft nu aan dat hij ook de daad bij het woord wil voegen".

In het regeerakkoord was al opgenomen dat er een federaal actieplan tegen homofoob geweld zou worden uitgetekend, maar daarover bleef het volgens Çavaria voorlopig stil. De koepelvereniging hoopt dat er door het gesprek met de premier schot in de zaak zal komen.

"Toch willen we nog niet te vroeg gaan juichen", aldus Aerts. "Een gesprek is nog geen plan. Maar het ziet er wel naar uit dat het de overheid nu menens is. Wij zijn alvast bereid om zeker hard en opbouwend mee te werken aan een oplossing". De holebi- en transorganisatie neemt zich ook voor om zelf met voorstellen op het overleg te verschijnen.

Daarnaast hoopt Yves Aerts dat de regionale regeringen van het land aandacht aan het thema besteden. "Ik denk dan concreet aan onderwijsinitiatieven, sportcampagnes, inzet bij welzijn, inburgeringstrajecten en dergelijke". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners