Di Rupo: 'Ik wil leren van de Vlamingen'

24/12/11 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:26

'Ik wil leren van de Vlamingen. Ik ben ervan overtuigd dat ik in Vlaanderen voornamelijk mensen zal ontmoeten van wie ik zal houden.' Dat schrijft eerste minister Elio Di Rupo in een brief aan Vlaanderen.

Di Rupo: 'Ik wil leren van de Vlamingen'

© Belga

De krant De Morgen maakte de voorbije weken ruimte vrij voor een reeks waarin schrijvers en journalisten premier Elio Di Rupo gidsten door de Vlaamse steden. Ook lezers schreven brieven aan Di Rupo.

Aan het einde van de reeks geeft Di Rupo antwoord. In een brief aan Vlaanderen schrijft de premier dat hij Vlaanderen beter wil leren kennen, dat hij wil openstaan voor alle Vlamingen en dat hij zo snel mogelijk op vele plaatsen in Vlaanderen op bezoek zal gaan.

'Ik wil de eerste minister van alle Belgen zijn'
'Ik wil de eerste minister van alle Belgen zijn,' schrijft Di Rupo. 'Daarom ben ik vast van plan om Vlaanderen beter te leren kennen en dus ook regelmatig te bezoeken.'

'Ik wil openstaan voor alle Vlamingen'
'Ik wil openstaan voor alle Vlamingen. Ik wil jullie meningen horen en luisteren naar jullie verwachtingen, dromen en bekommernissen. Daarbij zal ik een gesprek aangaan in mijn beste Nederlands. Want ook dat was en is een belofte.'

Premier Di Rupo is van plan om al in januari plaats te maken in zijn agenda voor bezoeken aan Vlaanderen, te beginnen met Vlaamse steden.

'Ik wil vooral luisteren en leren. Het zal geen campagnetournee zijn''Mijn verdere verkenning van Vlaanderen zal geen kruistocht zijn om de harten van de Vlamingen te veroveren. Het zal geen campagnetournee zijn. Ik wil vooral luisteren en leren, al deel ik ook graag mijn visie en ideeën met jullie.'

'Ik heb veel van mijn land gekregen. Nu wil ik iets terugdoen'
'Ik heb veel van mijn land gekregen, nu wil ik iets terugdoen. Dat ik in Vlaanderen voornamelijk mensen zal ontmoeten van wie ik zal houden, daar ben ik vast van overtuigd.' (EE)

Lees meer over:

Onze partners