Di Rupo hervat poging om BHV te splitsen

De acht regeringsvormende partijen en formateur Elio Di Rupo (PS) zitten opnieuw aan tafel in een poging het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen.

De acht regeringsvormende partijen en formateur Elio Di Rupo zitten dinsdag opnieuw aan tafel in een poging een oplossing te vinden voor het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. De vergadering begon rond 14.30 uur.

De onderhandelaars beten de voorbije dagen hun tanden stuk op het gerechtelijk en communautair vraagstuk. De voorbije nacht gingen ze rond 1.30 uur opnieuw zonder akkoord uit elkaar.

Dinsdag volgt dus een nieuwe poging. Naar verluidt schaafde Di Rupo voort aan het voorstel dat hij vorige vrijdag op tafel legde. Of het deze keer wel succes zal hebben, is nog niet duidelijk.

Onderbreking voor kernkabinet

Wat wel vaststaat, is dat de bijeenkomst dinsdagavond zal worden onderbroken voor de vergadering van het kernkabinet, dat zich om 20.00 uur in de Wetstraat 16 buigt over de toestand bij Dexia.

CDH-vicepremier Joëlle Milquet en haar PS-collega Laurette Onkelinx, die beiden ook aan de onderhandelingstafel zitten, willen de vergadering van de regeringstop bijwonen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content