"Di Rupo heeft laag durfgehalte" (Bourgeois)

24/05/11 om 21:09 - Bijgewerkt om 21:09

Volgens Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) toonde PS-voorzitter Elio Di Rupo de voorbije maanden "te weinig moed" om een oplossing te zoeken voor de politieke crisis.

"Di Rupo heeft laag durfgehalte" (Bourgeois)

© Belga

Dat zei hij dinsdagavond in Terzake. De N-VA-minister herhaalde het standpunt van zijn partij dat België zo snel mogelijk moet saneren. De dreiging van kredietbeoordelaar Fitch om de rating voor ons land te verlagen, toont volgens Bourgeois aan dat er dringende hervormingen nodig zijn in ons land. "We hebben een te hoge staatsschuld. De toestand is de voorbije jaren niet gesaneerd. Er worden geen beslissingen genomen. Daarom zeggen wij: geef die bevoegdheden aan de deelstaten."

Weinig moed en geen durf

Het N-VA-kopstuk ontkent dat zijn partij een akkoord hierover tegenhoudt. PS-voorzitter en huidig formateur Di Rupo heeft "tot ontgoocheling" van Bourgeois "te weinig moed getoond". Dat hij nu als formateur eerst een reeks bilaterale onderhandelingen voert "getuigt niet echt van een durvende aanpak". Bourgeois spreekt ook tegen dat zijn partij rechts-liberaal zou zijn. "Wij willen wel de arbeidsmarkt hervormen. Er moeten in dit land meer mensen aan het werk", zei hij.(Belga)

Lees meer over:

Onze partners