Di Rupo heeft begrip voor 'ongerustheid' van bevolking

30/01/12 om 21:58 - Bijgewerkt om 21:58

Premier Elio Di Rupo zegt dat hij begrip heeft voor de 'ongerustheid waaraan een deel van de bevolking uiting heeft gegeven'.

Eerste minister Elio Di Rupo plant tegen eind volgende week een vergadering met de sociale partners "om concrete resultaten voor te leggen". Samen met de regering engageert hij zich er alvast toe de sociale dialoog te blijven ondersteunen met het oog op succes.

De eerste minister stelt naar eigen zeggen tevreden vast dat de staking en de Eurotop zonder grote problemen verlopen zijn. "In moeilijke omstandigheden heeft iedereen zijn verantwoordelijkheid genomen", luidt het.

Begrip

Voorts drukt hij in naam van de regering begrip uit voor "de ongerustheid waaraan een deel van de bevolking vandaag uiting heeft gegeven".

Sociaal overleg

Het voortzetten van het sociaal overleg tussen vakbonden en werkgevers is voor de regering de voornaamste prioriteit, aldus Di Rupo.

Werkgroepen

Vertegenwoordigers van de regering en de sociale partners zetten daarom de werkzaamheden in werkgroepen voort, "op basis van een agenda die gezamenlijk werd vastgelegd". (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners