Di Rupo gaat naar verkiezingsmeeting Hollande

16/04/12 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Premier Elio Di Rupo gaat naar de verkiezingsmeeting van de Franse socialistische presidentskandidaat François Hollande.

Di Rupo gaat naar verkiezingsmeeting Hollande

© Reuters

Premier Elio Di Rupo gaat naar de verkiezingsmeeting van de Franse socialistische presidentskandidaat François Hollande. Di Rupo zal er wel niet spreken. Hij laat de publieke steunbetuigingen over aan zijn partijvoorzitter Thierry Giet. Sommige regeringspartners zijn niet gelukkig met de demarche van de premier. "Zo'n partijdige daad komt de sereniteit binnen de meerderheid niet ten goede", zegt MR-kamerlid Denis Ducarme. "François Hollande is een vriend van Elio Di Rupo en de princiepsbeslissing is al enkele weken terug genomen", zegt een van Di Rupo's woordvoerders.

Samen met Di Rupo trekt een hele PS-delegatie onder leiding van voorzitter Thierry Giet naar Rijsel. Giet zal namens de Franstalige socialisten van België wel het woord voeren.

Denis Ducarme: 'Di Rupo moet zich ver van het politieke gewoel houden'

MR-Kamerlid Denis Ducarme vindt dat Belgische premier van een coalitie waar zowel linkse al rechtse partijen in zetelen zich ver van het politieke gewoel moet houden. "Ik moet vaststellen dat hij deel wil nemen aan een buitenlandse politieke campagne. Daarmee laat Di Rupo alle Belgen die geen socialist zijn verstaan dat hij nog altijd een politieke tegenstander is."

Ducarme is niet van plan om de zaak op te blazen in het parlement, maar hij merkt wel op dat er "minder enthousiasme zal zijn om een premier te steunen die zo'n partijdige demarche onderneemt". (Belga/INM)

Onze partners