Di Rupo en De Wever woensdag opnieuw naar Reynders

22/02/11 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:21

Informateur Didier Reynders heeft woensdag een nieuwe ontmoeting met de verkiezingsoverwinnaars.

Di Rupo en De Wever woensdag opnieuw naar Reynders

© Belga

Nadat Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS) woensdagnamiddag bij Reynders op de koffie zijn geweest, zal de informateur donderdag Kamervoorzitter André Flahaut (PS) en Senaatsvoorzitter Danny Pieters (N-VA) ontvangen.

Dit duo had, na de mislukte preformatiepoging van Di Rupo, een bemiddelingsopdracht. Reynders wil van hen weten welke standpunten de zeven partijen toen innamen. Over die preformatieperiode heeft de informateur al een nota van PS-vicepremier Onkelinx gekregen. Ook de "verduidelijkersnota" van De Wever en de "bemiddelaarsnota" van Johan Vande Lanotte behoren intussen tot Reynders' werklectuur.

Pieters en Flahaut zullen wellicht ook geconsulteerd worden in verband met het werk dat de ontslagnemende regering Leterme de komende tijd moet doen.

De werkgroepen rond de financieringswet en het werkgelegenheidsbeleid werken intussen voort en vergaderen binnenkort over responsabilisering in het werkgelegenheids-, gezondheidszorg- en klimaatbeleid.

Op 1 maart moet Reynders zijn definitieve verslag overmaken aan de koning. Zelf wil hij hierover nog geen commentaar kwijt.

Lees meer over:

Onze partners