Di Rupo: CD&V en N-VA laten kans liggen

03/09/10 om 19:48 - Bijgewerkt om 19:48

Op een persconferentie verklaarde de ontslagnemende preformateur dat hij echt van zijn opdracht wil worden ontlast.

Di Rupo: CD&V en N-VA laten kans liggen

© Belga

Ontslagnemend preformateur Elio Di Rupo betreurt dat zijn opdracht is mislukt. Maar hij wil na de raadplegingen door de koning echt van zijn opdracht worden ontlast.

Dat heeft hij vrijdagavond op een persconferentie verklaard. Volgens Di Rupo waren alle voorwaarden aanwezig om het zwaartepunt van het land naar de deelstaten te verschuiven.

Hij wees er nog eens op dat er heel wat op tafel lag: bevoegdheidsoverdrachten voor een bedrag van 15 miljard euro, een oplossing voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, de wil om een nieuwe financieringswet te onderhandelen en extra geld voor Brussel. 'Maar twee partijen (N-VA en CD&V) hebben mijn voorstel niet aanvaard', aldus Di Rupo.

Weer PS-voorzitter

Di Rupo zei dat hij voortaan weer PS-voorzitter wordt. In die hoedanigheid zal hij zich constructief opstellen tegenover 'elk initiatief om het land uit de crisis te helpen".

Bij het begin van zijn persconferentie zei Di Rupo dat hij wel degelijk van zijn opdracht als preformateur wil ontlast worden. Die boodschap heeft hij ook aan de koning gegeven.

Lees meer over:

Onze partners