Di Rupo: '2012 zal een beslissend jaar zijn'

01/01/12 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

"De regering zal zich zonder ophouden inzetten om in 2012 de fundamenten voor een betere toekomst te leggen", stelt premier Elio Di Rupo in zijn nieuwjaarsboodschap.

Di Rupo: '2012 zal een beslissend jaar zijn'

© reuters

De federale regering wil het land zo snel mogelijk uit de crisis halen, de economie herlanceren, de sociale zekerheid veiligstellen en het vertrouwen met de burgers en ondernemingen herstellen. Dat heeft premier Elio Di Rupo verklaard in een nieuwjaarsboodschap. De federale regeringsleider zegt in een mededeling de burgers een boodschap van hoop te willen brengen. Hij wenst zijn landgenoten een gelukkig 2012 - vol gezondheid, geluk en persoonlijke ontplooiing - en verzekert hen dat de regering zich zal inzetten om het land uit de crisis te halen.

Beslissend jaar

"2012 zal een beslissend jaar zijn. Wij moeten de moeilijkheden omzetten in nieuwe kansen. Nu moeten de fundamenten voor een betere toekomst worden gelegd. De regering zal zich daar zonder ophouden voor inzetten, met de vaste wil om te slagen", stelt hij.

Di Rupo herinnert eraan dat onze economie sinds eind 2008 een diepe crisis doormaakt en dat die crisis nog altijd niet voorbij is. "In die context heeft België een reeks structurele en budgettaire maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat onze burgers terecht zouden komen in een spiraal van moeilijkheden", luidt het.

Die maatregelen zijn volgens de eerste minister nodig om uit de crisis te raken, onze economie te herlanceren, onze sociale zekerheid veilig te stellen en het vertrouwen met de burgers en ondernemingen te herstellen. Indien nodig zullen nog "evenwichtige, aanvullende maatregelen" worden genomen, voegt Di Rupo eraan toe.

De weg van welvaart "België moet zijn positie in stand houden. De ongelijkheden moeten worden weggewerkt en de personen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, moeten worden gesteund. Ook jobcreatie en ondernemerschap moeten worden aangemoedigd. De burgers moeten opnieuw de weg van de welvaart inslaan".

De socialistische premier benadrukt nog dat er naast de moeilijkheden toch ook nog veel redenen zijn om hoopvol te zijn. "Onze moed, onze wil om vooruit te gaan, onze knowhow, onze productiviteit, onze talenten, onze intelligentie ... We kunnen vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan", besluit hij. (Belga/VF)

Lees meer over:

Onze partners