Dexia Persprijs voor Knack-reportage over het nieuwe gezin

29/04/10 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Knack-journalisten Ann Peuteman en Ewald Pironet hebben woensdag de Dexia Persprijs gewonnen in de categorie Schrijvende Pers.

Dexia Persprijs voor Knack-reportage over het nieuwe gezin

© Sigfrid Eggers

Knack-journalisten Ann Peuteman en Ewald Pironet hebben woensdag de Dexia Persprijs gewonnen in de categorie Schrijvende Pers voor hun reportage over nieuwe gezinnen.

Peuteman en Pironet wonnen de prijs voor de reportage in Knack "Hoe uw leven veranderd is", met portretten van onbekende families die over nieuwe samenlevingsvormen getuigden.

Steeds minder Belgische kinderen groeien op in een klassiek gezin. Hun ouders scheiden, hertrouwen of kiezen er voor om alleen te blijven. Knack onderzocht daarom de trends die de samenleving ingrijpend hebben veranderd op het vlak van het gezinsleven aan de hand van getuigenissen van gewone mensen.

Andere persprijzen waren er voor Björn Soenens, die de prijs voor de radiopers kreeg, voor de "De Amerika-watcher" op Radio 1.

De televisiepersprijs ging naar "Bloedantiek" van Peter Brems en
Wim Van den Eynde, een reportage over de kwalijke oorsprong van
Afghaanse antiek die op de Brusselse Zavel wordt verkocht. De reportage werd in Panorama (Canvas) uitgezonden.

In de categorie Financieel-Economische Pers werd "Wij leefden van Fortis" van Piet Depuydt bekroond, een artikel dat in De Standaard en NRC Handelsblad verscheen en dat, luidens de brochure bij de prijsuitreiking, over Belgische adel gaat die door het debacle rond Fortis aan de bedelstaf raakte.

Er waren voor deze 47ste editie van de jaarlijkse Dexia Persprijzen
bijna 250 inzendingen. De jury, samengesteld uit vaklieden uit de
mediawereld, maakte een keuze uit 28 genomineerde werken.

Onze partners