Dexia-baas De Boeck verdedigt loonsverhoging voor directie

24/01/14 om 01:48 - Bijgewerkt om 05:21

Karel De Boeck, CEO van restbank Dexia, verdedigt de loonsverhoging van enkele directieleden. "De hele hetze is gebaseerd op verkeerde informatie", zegt hij.

Dexia-baas De Boeck verdedigt loonsverhoging voor directie

Dexia-CEO Karel De Boeck (rechts) © BELGA

Dexia-CEO De Boeck was te gast in het VRT-programma 'Reyers Laat'."Een verbitterde medewerker van Dexia of ex-Dexia heeft foute berichten verspreid in een Frans blad", zei hij. "Zo hebben we geen samenkomst georganiseerd in een kasteel, maar wel in een conferentiecentrum, aan zeer schappelijke prijzen."

Mensen met moed nodig

De Boeck vindt de loonsverhoging ook gerechtvaardigd. "We werken met belastinggeld, maar we hebben ook professionals nodig, mensen met moed. De directieleden nemen ook grote juridische risico's." De Boeck zei ook nog dat "het explosieve risico weg is" uit Dexia, "maar we blijven continu onder vuur liggen."

'Geens is zeer verstandig'

De Boeck sprak verder vol lof over minister van Financiën Koen Geens. Geens had De Boeck eerder op de dag ook nog verdedigd in de Kamer. "Die steun vind ik knap. Ik ga ook voor hem door het vuur. Geens is een zeer verstandig man. Ik moet hem geen twee keer uitleggen waar Dexia over gaat."

De Boeck en Geens zitten vrijdag samen over de loonsverhogingen. (Belga/TV)

Onze partners