Dewinter wil in Antwerpen ‘rechtse coalitie’ met N-VA

© Belga

Bij de voorstelling van de Antwerpse Vlaams Belanglijst reikt Filip Dewinter de hand naar Bart De Wever (N-VA).

Vlaams Belang Antwerpen heeft haar lijst voorgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, op een helihaven in Antwerpen. Filip Dewinter trekt de lijst, samen met Anke Van dermeersch en Wim Van Osselaer. Lijstduwer is Gerolf Annemans. Dewinter reikt N-VA de hand voor een “rechts coalitie”.

De partij heeft bewust gekozen voor een lijst zonder veel BV’s, maar vooral met “gewone” Antwerpenaren. “De gemiddelde leeftijd op onze lijst is 50 jaar. Maar het is een zeer divers publiek, met onder meer een vakbondsafgevaardigde, een cipier met de naam Patrick Janssens, twee studenten, een cafébaas uit de Seefhoek, alsook een jonge moeder van 23”; zegt Dewinter.

Voor de VB-lijsttrekker is het niet belangrijk wie er burgemeester wordt, maar welke coalitie er aan de macht komt. Daarbij reikt Vlaams Belang de hand naar N-VA voor een rechtse coalitie: “Volgens de recentste peiling hebben we voorlopig een meerderheid aan zetels. Als Bart De Wever echter verandering wil, en niet de aanhangwagen van de socialisten wil zijn, dan kiest hij voor een rechtse coalitie.”

Lijstduwer Gerolf Annemans is niet meteen ongerust over de peilingen. “De cijfers zijn wat ze zijn, ik ga geen voorspellingen doen over wat voor ons haalbaar is. Voor ons zijn de noden van de Antwerpenaren de prioriteit.” (Belga/SD)



Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content