Dertigduizend pensioenen zonder uitleg zwaarder belast

17/01/13 om 07:25 - Bijgewerkt om 07:25

Dertigduizend gepensioneerden krijgen voortaan een lager pensioen zonder dat de overheid hen dat gemeld heeft of daar enige uitleg voor heeft verstrekt. 'Daar hadden we geen tijd voor,' zegt de dienst pensioenen.

Dertigduizend pensioenen zonder uitleg zwaarder belast

© ThinkStock

Zowat dertigduizend gepensioneerden hebben deze maand vastgesteld dat hun pensioen onaangekondigd 50 euro lag dan normaal. De pensioendienst blijkt immers een solidariteitsbijdrage en een bijdrage voor de ziekteverzekering te heffen op pensioenen van mensen die in het buitenland hebben gewerkt. Dat staat in Het Nieuwsblad.

Europese regels

Volgens woordvoerder Vik Beullens van de pensioendienst mag België die extra heffingen op de pensioenen invoeren door de nieuwe Europese regels. De heffing geldt enkel voor wie in België woont en hier van de ziekteverzekering afhangt. Bovendien gebeuren deze inhoudingen enkel bij de hogere pensioenen.

Geen tijd

"We hadden inderdaad beter een brief met uitleg gestuurd, maar we hadden geen tijd daarvoor omdat we zoveel werk hadden om onze computerprogramma's aan te passen aan alle nieuwigheden", legt de woordvoerder nog uit. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners