Derde plaats CD&V-Senaatslijst voor Sabine de Bethune

10/05/10 om 13:24 - Bijgewerkt om 13:24

Etienne Schouppe is lijstduwer, Jean-Luc Dehaene is dat bij de opvolgers.

Sabine de Bethune, Wouter Beke en Hugo Vandenberghe staan op de plaatsen drie, vier en vijf van de CD&V-Senaatslijst. Dat heeft het politiek bestuur van CD&V maandagochtend beslist.

Het politiek bestuur gaf een positief advies over de modellijsten voor de verkiezingen van 13 juni.

Ze worden maandagavond voorgelegd aan de provinciale besturen en dinsdagavond definitief goedgekeurd door de algemene vergadering, zo deelde CD&V maandag mee.

Het was al bekend dat partijvoorzitster Marianne Thyssen de Senaatslijst trekt, met professor kerkelijk recht Rik Torfs op de tweede plaats.

Zij worden gevolgd door aftredend Senaatsfractieleidster Sabine de Bethune, Wouter Beke en Hugo Vandenberghe. Els Schelfout en Elke Tindemans staan op plaatsen zes en zeven.

Peter Van Rompuy staat op acht. Ontslagnemend staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe is lijstduwer.

Dirk Claes en Els Van Hoof zijn respectievelijk eerste en tweede opvolger. Voormalig premier Jean-Luc Dehaene is lijstduwer bij de opvolgers.

De CD&V-lijsttrekkers voor de Kamer waren eerder al bekend. Inge Vervotte trekt in Antwerpen, Raf Terwingen in Limburg, Pieter De Crem in Oost-Vlaanderen, Yves Leterme in West-Vlaanderen, Steven Vanackere in Halle-Vilvoorde en Carl Devlies in Leuven.

Lees meer over:

Onze partners