Defensie opent kazerne Dinant voor asielzoekers

18/11/09 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:20

Bron: Sportmagazine

Defensie is bereid een deel van de kazerne van Dinant open te stellen voor de dringende opvang van asielzoekers.

Het ministerie van Defensie stelt een deel van de kazerne van Dinant ter beschikking voor de dringende opvang van asielzoekers. Defensie gaat daarmee in op een vraag van staatssecretaris voor Sociale Integratie Philippe Courard.

Defensie stelt vier blokken ter beschikking die een totale capaciteit hebben van 240 bedden, zo heeft minister van Defensie Pieter De Crem woensdag bekendgemaakt in de bevoegde Kamercommissie.

Het voorstel moet vrijdag nog voorgelegd worden aan de ministerraad. De Crem wil het akkoord voor de opvang van asielzoekers in de kazerne van de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie, die elk een deel van de voormalige Koninklijke school voor onderofficieren gebruiken.

De Crem zegt bereid te zijn dertig militairen ter beschikking te stellen van het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil) als de voorwaarden daarvoor in het leger voorhanden zijn en als de militairen de taak vrijwilig op zich nemen.

De Crem herinnerde er aan dat Defensie eerder al 272 extra plaatsen heeft aangeboden op de militaire basis in Florennes, waar nu al asielzoekers worden opgevangen.

Onze partners