Defect vliegtuig houdt Belgische vakbonden aan de grond

17/09/11 om 10:32 - Bijgewerkt om 10:32

De drie Belgische vakbonden zijn er niet in geslaagd af te reizen naar het Poolse Wroclaw om deel te nemen aan een betoging van Europese bonden. Een defect vliegtuig stuurde de deelnemers weer naar huis.

Defect vliegtuig houdt Belgische vakbonden aan de grond

© Belga

De betoging van de Europese vakbonden zaterdag in het Poolse Wroclaw, in het kader van de vergadering van de EU-ministers van Financiën die daar plaatsvindt, zal moeten doorgaan zonder de Belgische vakbonden. Een kapot toestel houdt hen in Brussel.

Het was de bedoeling dat een delegatie van een 150-tal vakbondsleden van ACV, ABVV en ACLVB zaterdag vanuit Brussel op Wroclaw zouden vliegen. Ze hadden daarvoor een vliegtuig gecharterd. Maar zaterdagochtend bleek dat door een technisch defect het toestel aan de grond moest blijven. De vakbondsdelegatie - inclusief de top van de drie vakbonden - moet dus noodgedwongen in België blijven.

De Belgische vakbonden zouden in Polen deelnemen aan een Europese vakbondsmanifestatie. De bonden protesteren er tegen de bezuinigingskoers die Europa vaart om uit de crisis te raken. Ze zien een oplossing in een meer solidair Europa, waarbij onder meer wordt ingezet op meer jobs. De bonden ijveren voor de invoering van Europese obligaties en een financiële transactietaks om speculatie af te remmen en het economisch herstel te financieren. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners