Deeltijds kunstonderwijs wil geen dubbel inschrijvingsgeld

11/01/13 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Een petitie met 20.000 handtekeningen moet Onderwijsminister Pascal Smet overtuigen om het inschrijvingsgeld in het deeltijds kunstonderwijs niet te verdubbelen.

Deeltijds kunstonderwijs wil geen dubbel inschrijvingsgeld

© Thinkstock

Vlaams minister van Onderwijs, Pascal Smet (sp.a) kreeg een petitie met 20.000 handtekeningen overhandigd van de leerkrachten uit het deeltijds kunstonderwijs. De petitie wil de minister overtuigen om het inschrijvingsgeld voor onder meer academies niet op te trekken.

Gesprek met de ministerDe leerkrachten vragen de minister om bij de uitwerking van het eerder voorgesteld decreet om het onderwijstype te hervormen rekening te houden met kritische opmerkingen uit het veld zelf.

Twee docentes uit het kunstonderwijs, Katrien Van der Biest en haar zus Hilde, hadden een gesprek met de minister over het heikele dossier. "De minister garandeerde ons alvast dat onze opmerkingen worden meegenomen. Maar over de nota bleef hij heel erg vaag."

Discussienota

Volgens de docentes nam Smet nog geen standpunt in over de verhoging van het inschrijvingsgeld. "Hij beloofde wel nog contact met ons op te nemen", klinkt het.

Het kabinet van onderwijsminister Pascal Smet (sp.a) lanceerde

eerder een nota over de financiering van het deeltijds kunstonderwijs. Daarin staat het voorstel om de inschrijvingstarieven binnenkort te verdubbelen. Smet verklaarde toen ook al dat het om een discussienota gaat. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners