Deelnemer '20 km door Brussel' overleden

18/05/14 om 16:19 - Bijgewerkt om 17:08

Een 28-jarige deelnemer aan de 35ste editie van de '20 kilometer door Brussel' is zondag overleden. Dat meldt de politie. De man stierf als een gevolg van een hartfalen. Veel lopers hadden last van het warme weer.

Deelnemer '20 km door Brussel' overleden

© belga

Niet minder dan 40.200 personen hebben zondagvoormiddag deelgenomen aan de 20 kilometer door Brussel. Dat is een record. Het warme weer heeft ervoor gezorgd dat het Rode Kruis meer dan 600 interventies moest afwerken. 35 personen zijn overgebracht naar de verschillende Brusselse ziekenhuizen, verscheidene onder hen met hartproblemen.

"We hadden 430 hulpverleners ingezet en er waren ook 6 medische teams van de verschillende ziekenhuizen aanwezig", zegt Nancy Ferroni van het Rode Kruis. "Die stonden verspreid over 14 hulpposten langs het parcours en aan de aankomst en hebben hun handen vol gehad."

Alleen al aan de aankomst moesten 270 mensen geholpen worden. Heel wat lopers hadden last van oververhitting en 35 personen moesten naar een ziekenhuis overgebracht worden. Daarbij waren verschillende personen met hartklachten, waarvan er enkelen op de meet of langs het parcours moesten gereanimeerd worden.(Belga/BO)

Onze partners