Dean Masschelein is “Viskok van het jaar 2013”

(Belga) Dean Masschelein van het Roeselaarse restaurant “Boury” is winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en mag de titel “Viskok van het jaar 2013” dragen. Dat werd maandagnamiddag op de beurs Horeca Expo in Gent beslist.

Voor de 24ste keer daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel gerecht in te sturen met de “Vis van het Jaar” (rode poon), als hoofdgerecht. Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten en vijf finalisten namen het maandagnamiddag tegen elkaar op in de demonstratiekeuken op de beurs. Een professionele jury, voorgezeten door Guy Van Cauteren en samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische restaurateursverenigingen, beoordeelde de prestaties. Masschelein maakte indruk met zijn “rode poon in 2 bereidingen: fris gemarineerd, raapjes, koolrabi, quinoa en bergamot en gelakt, gefermenteerde look en pompoen jus van sesam”. Hij ontving de trofee van de “Viskok van het jaar”, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van 1.250 euro, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem en een waardebon van 250 euro van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC. Masscheleins concurrenten waren Danny Bervoets van restaurant The Dining Room (Lippelo), Michael Mayérus van restaurant Le Sanglier des Ardennes (Durbuy), Willem Koopman van Hostellerie le Fox (De Panne) en David Crabbe van restaurant Aneth (Brugge). Zij ontvingen elk een “Vis van het jaar”-diploma en een dinerkaart voor twee personen in ’t Laurierblad in Berlare. (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content