De Wever: 'Was ACW legaal of illegaal oneerlijk?'

24/02/13 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:18

Bart De Wever (N-VA) is niet onder de indruk van de verdediging van het ACW nadat zijn partij een de beweging beschuldigde van belastingontduiking.

De Wever: 'Was ACW legaal of illegaal oneerlijk?'

© Belga

N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft achter de partijstrategie in het ACW-dossier staan: "De echte vraag is of het ACW legaal of illegaal fundamenteel oneerlijk is geweest."

Een parlementaire onderzoekscommissie is nodig omdat het als een paal boven water staat dat het ACW fundamenteel oneerlijk geweest is. De Wever begrijpt niet dat de christelijke arbeidersbeweging niet vervolgd wordt, terwijl ze wel de winstbewijzen voor 110 miljoen euro incasseert.

ExpertsDe Wever zegt dat hij was geschrokken toen het dossier hem voor het eerst werd voorgelegd. 'Maar alles is gevalideerd door onze experts.' Hij zegt dat hij niet onder de indruk is van de verdediging van het ACW dat de hulp inriep van topfiscalist Alex Haelterman.

Bart De Wever was de eerste politieke centrale gast in het vtm-nieuws, terwijl hij om familiale redenen had afgezegd voor het voorzittersdebat in De Zevende Dag. Het was de eerste keer dat De Wever zich zelf uitsprak over het dossier nadat zijn partij op een persconferentie het ACW beschuldigde van fiscale fraude.

Kris Peeters

De N-VA-voorzitter zei voorts nog niet te begrijpen dat CD&V Vlaams minister-president Kris Peeters uitspeelt als zijn tegenstrever voor de verkiezingen van 2014.

"Ik ga die handschoen niet opnemen", aldus Bart De Wever die zei steeds goed te hebben samengewerkt met Peeters in de Vlaamse regering. Hij hoopte dat hij samen met Peeters de Copernicaanse ontwikkeling kan realiseren die Kris Peeters eerder had aangekondigd. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners