De Wever vreest dat MR voor regering zonder N-VA gaat

27/06/14 om 18:39 - Bijgewerkt om 18:39

N-VA-voorzitter Bart De Wever toont zich kritisch over de aanstelling van MR-voorzitter Charles Michel als informateur.

De Wever vreest dat MR voor regering zonder N-VA gaat

Bart De Wever © belga

In een gesprek met de de regionale zender ATV zegt De Wever dat hij vreest dat de MR zal kiezen voor een tripartite en dus voor een regering zonder N-VA. "Ik heb er mijn twijfels bij of dat zomaar kan", aldus De Wever.

Twee dagen geleden gaf Bart De Wever zijn opdracht als informateur terug aan de koning. Zijn poging om een federale centrumrechtse regering op de been te helpen mislukte na het afhaken van CDH.

Na een reeks consultaties stuurde koning Filip vanmiddag MR-voorzitter Charles Michel het veld in als nieuwe informateur. Veel commentaar wil De Wever daar naar eigen zeggen niet op geven. Toch maakt de N-VA-voorzitter bij ATV enkele kritische kanttekeningen. "Ik heb begrepen dat de MR de klassieke tripartite wenst. Dat is voor ons heel slecht nieuws, want dat betekent dat men een regering wil maken zonder de N-VA", aldus De Wever. "Ik heb er mijn twijfels bij of dat zomaar kan".

Volgens De Wever heeft de Vlaming "heel anders gekozen" op 25 mei. "Ik denk dat daar respect moet voor opgebracht worden", klinkt het. "Wij zijn klaar om aan de slag te gaan en een regering te vormen die doet wat moet gebeuren en niet een regering die niets doet", aldus nog de N-VA-voorzitter. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners