'De Wever speelt weer Calimero. Jammer' (Stijn Tormans)

26/09/12 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:21

Knack-journalist Stijn Tormans betreurt de reactie van Bart De Wever op de publicatie van 'de vragen die De Wever niet wou beantwoorden' in Knack. 'Ik vind het spijtig dat De Wever weer de Calimero speelt'.

'Het is zijn goed recht om de vragen niet te beantwoorden, maar het is ook mijn recht als journalist om die vragen te stellen en te publiceren', zegt Tormans. 'Blijkbaar pas ik ook niet in de mediastrategie van de N-VA, en ik weiger dan ook dat spelletje mee te spelen.'

Alleen over Antwerpen

Tormans wou een interview met de N-VA-voorzitter waarbij hij alleen Antwerpse vragen zou stellen. 'Niets over Di Rupo, geen semantische discussies over stadslogo's... Gewoon, een uur, twee stadsgenoten onder elkaar.' De Wever antwoordde via zijn woordvoerder dat hij 'tot 14 oktober geen tijd heeft voor een interview'.

De Wever heeft ondertussen de vragen gelezen in Knack en vindt ze 'vooringenomen' en 'belachelijk'. Tormans ontkent niet dat zijn vragen vooringenomen zijn. 'Mag een journalist dan geen argwaan hebben? Dat is juist de taak van een journalist en de vierde macht?'

'Jammer dat hij weer de Calimero uithangt'

De Wever zegt Stijn Tormans niet te kennen. Mochten hoofdredacteur Johan Van Overtveldt of strategisch directeur Rik Van Cauwelaert hem hebben gecontacteerd met de vraag de journalist te ontvangen, dan was wel iets mogelijk geweest. 'Maar men moet mij niet vragen dat ik voor vooringenomen journalisten sta te springen, als die mij roepen', dixit De Wever.

Tormans betreurt de reactie van De Wever. 'Hij speelt weer de Calimero en dat vind ik jammer.' Ondertussen heeft de N-VA-voorzitter de vragen wel beantwoord op de website van de N-VA. Tormans vindt het goed dat dit is gebeurd. 'Misschien publiceren we de antwoorden ook volgende week in Knack', zei hij bij Ruth Joos. Of komt er een ontmoeting na 14 oktober voor een echt gesprek? 'Ik zie dat zeker zitten', aldus Tormans. (TE)

Lees meer over:

Onze partners