De Wever: 'Peeters en CD&V citeren ons bewust verkeerd'

22/08/16 om 10:48 - Bijgewerkt om 11:30

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever worden hij en zijn partij bewust fout geciteerd door coalitiepartner CD&V en dan vooral vicepremier Kris Peeters.

De Wever: 'Peeters en CD&V citeren ons bewust verkeerd'

Bart De Wever © Belga Image

Bart De Wever kaatst in Het Laatste Nieuws de bal terug nadat Kris Peeters afgelopen weekend in De Standaard liet verstaan dat de regering een probleem heeft als N-VA zijn voorstel van zogenaamd gewapend bestuur wil doordrukken. Die term doelt - zoals De Wever het zelf verwoordde - op meer slagkracht voor het bestuurlijk niveau, dat makkelijker informatie moet kunnen inwinnen en preventief moet kunnen optreden.

'Peeters heeft dat fout begrepen,' zegt De Wever in de krant. 'Alsof ik me als burgemeester een soort sheriff waan die het recht opeist om willekeurig en naar eigen goeddunken een aantal extremistische moslims op te sluiten.'

Bewust

De Wever gaat zelfs verder en beschuldigt Peeters ervan hem bewust fout te citeren. 'Peeters vindt de meeste van onze voorstellen "niet wijs", om zijn favorieten uitdrukking te gebruiken. Dat betreur ik. Maar wat mij ronduit ergert, is dat hij en CD&V mij bewust fout blijven citeren. Ze leggen mij in de mond dat ik CD&V een moslimpartij heb genoemd, terwijl het hun eigen jongerenvoorzitter is die dat begrip gelanceerd heeft. Ik mag besluiten dat CD&V op de stemmen van moslims mikt, maar daarom is ze nog geen moslimpartij.'

De N-VA-voorzitter verwijst ook naar de reacties op de inperking van de vrije meningsuiting en het boerkiniverbod. Over dat laatste wordt volgens De Wever 'graag lacherig gedaan, alsof het louter om een kwestie van smaak en wansmaak gaat, zoals het dragen van witte sokken in sandalen.' (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners