De Wever over Syrië-video: ''t Stad is niet van iedereen, en zeker niet van dat soort mensen'

07/06/13 om 21:58 - Bijgewerkt om 21:58

Bart De Wever zegt dat als Antwerpenaren zich schuldig maken aan gruwelijkheden zoals in de video van de onthoofding in Syrië, zij niet meer welkom zijn in 'Antwerpen'.

De Wever over Syrië-video: ''t Stad is niet van iedereen, en zeker niet van dat soort mensen'

© Belga

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt dat er momenteel nog geen gegevens zijn over eventuele Antwerpse slachtoffers onder de gesneuvelde Syriëstrijders. Ook wat betreft eventuele misdaden tegen de menselijkheid door Antwerpenaren is nog geen duidelijkheid. "Maar als, en dat is een grote als, dat toch het geval zou zijn, zal ik er alles aan doen om er hier de nodige gevolgen aan te koppelen", waarschuwt De Wever.

Een op internet circulerend filmpje suggereert dat enkele Nederlands/Vlaams sprekende jongeren in Syrië zouden hebben meegeholpen aan de onthoofding van een man. De echtheid ervan is echter moeilijk na te gaan. "We weten absoluut niet of er Antwerpenaren dergelijke misdaden tegen de menselijkheid hebben begaan", zegt De Wever daarover. "Maar ik kan er wel aan toevoegen: als dat zo zou zijn, zijn die mensen hier niet meer welkom. Ik wil hen dan hier nadien niet gewoon op straat zien lopen alsof er niets gebeurd is. 't Stad is niet van iedereen, en zeker niet van dat soort mensen."

Wat de mogelijke maatregelen kunnen zijn waarover De Wever als burgemeester beschikt, daar kan hij naar eigen zeggen nog geen uitsluitsel over geven. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners