De Wever optimistisch over regeringsvormingen

21/07/14 om 18:27 - Bijgewerkt om 18:27

Voorzitter van de N-VA, Bart De Wever, gelooft in een snelle vorming van zowel de Vlaamse als de federale regering. Ook hoopt hij burgemeester van Antwerpen te blijven.

De Wever optimistisch over regeringsvormingen

© Reuters

In een interview met de Antwerpse televisiezender ATV liet N-VA-voorzitter Bart De Wever weten optimistisch te zijn en te geloven in een relatief snelle vorming van een Vlaamse en federale regering.

De Wever zei ook te hopen dat hij burgemeester van Antwerpen blijft. 'Het zou goed zijn als zeer binnenkort een Vlaamse regering kunnen hebben en als ook de Belgische formatie eindelijk van start kan gaan. Ik denk dat het deze zomer moet gebeuren, om een lange politieke crisis te vermijden. Dat hebben we al eens gekend in 2010 en dat wil niemand opnieuw meemaken.'

'Hopelijk niet laatste nationale feestdag als burgemeester'

De Wever erkent dat zijn optimisme atypisch is. 'Maar ik denk dat de sterren en kometen gunstig staan en dat het moet gaan gebeuren.' Op de vraag of hij voor de laatste keer een nationale feestdag meemaakte als burgemeester zei De Wever: 'Dat mag ik hopen van niet, nee.' (Belga/WB)

Onze partners