De Wever opnieuw voorzitter? 'Voor zaterdag beslis ik'

09/10/14 om 21:03 - Bijgewerkt op 10/10/14 om 04:33

Bart De Wever zal zichzelf opvolgen als voorzitter van N-VA. Dat schrijft de nieuwssite Doorbraak. De betrokkene zelf zei na afloop van het partijcongres dat hij voor zaterdag een beslissing neemt.

De Wever opnieuw voorzitter? 'Voor zaterdag beslis ik'

Bart De Wever © Belga

De kandidaturen voor de voorzittersverkiezingen moeten eind oktober binnenzijn. De Wever heeft er al twee termijnen als voorzitter opzitten, wat volgens de partijstatuten het maximum is. Maar de partijraad kan hem toestemming geven om een extra termijn te vervullen.

Het gerucht dat De Wever overwoog om zichzelf op te volgen deed al een tijdje de ronde. Ingewijden op de Vlaamsgezinde site Doorbraak gaan een stap verder en stellen dat het ook zeker het geval is. De kans dat er veel andere kandidaten zullen zijn, is trouwens niet groot.

De Wever zelf zei na afloop van het partijcongres dat hij voor zijn reis naar China, voor zaterdag dus, een beslissing terzake neemt.

De Wever kan, zo schrijft Doorbraak, van alle N-VA'ers nog steeds het beste over de genomen keuzes communiceren. Het ziet er dus naar uit dat de partij erop rekent dat andere gezichten meer voor het voetlicht zullen komen nu de partij zowel Vlaams als federaal in de regering zit. En dat ze op die manier de tijd krijgen om te groeien.

De vraag is natuurlijk wat de houdbaarheidsdatum is van De Wever. Hij is nog maar 43, maar komt vaak aan bod in de media. De afgelopen jaren wist hij zichzelf genoeg heruit te vinden, maar nu is het de eerste keer dat zijn partij op alle niveaus mee aan het stuur zit. (JH)

Lees meer over:

Onze partners