De Wever: N-VA en PS moeten koppen bij elkaar steken

06/01/11 om 21:07 - Bijgewerkt om 21:07

Volgens de N-VA-voorzitter moeten de grote locomotieven de zaak weer in gang trekken.

De Wever: N-VA en PS moeten koppen bij elkaar steken

© Belga

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt dat het tijd is dat de hoofdrolspelers in de regeringsvorming - de N-VA en de PS -elkaar ontmoeten en bekijken hoe het verder moet.
'De grote locomotieven moeten de zaak weer in gang trekken', zo zei De Wever donderdagavond in 'Terzake (Canvas) in een reactie op de politieke crisis. De Wever vindt het tijd dat PS-voorzitter Elio Di Rupo en hijzelf de koppen bij elkaar steken.

'We moeten op een discrete manier praten over hoe het nu verder moet en op een open manier kijken naar de problemen die voorliggen', aldus de N-VA-voorzitter. Volgens hem is het aan de as N-VA-PS om antwoorden te geven, maar wil PS-voorzitter Elio Di Rupo dat niet.

Maar hoe dan ook ligt de bal nu in het kamp van de koning, aldus de N-VA-voorzitter. Een noodregering ziet hij niet zitten.

Bezwaren Franstalige partijen

Volgens de N-VA-voorzitter zou opnieuw aan tafel gaan zitten met
alle zeven partijen geen zoden aan de dijk hebben gezet. De Wever stelde vast dat de Franstalige partijen meer fundamentele bezwaren hebben bij de nota van Vande Lanotte dan ze zeggen.

Daarom is het volgens De Wever tijd dat de twee winnaars van de
verkiezingen (N-VA en PS) het heft weer in handen nemen.

Omdat er volgens de N-VA-voorzitter op een discrete manier moet gepraat worden, vindt hij het geen goede zaak dat de PS via de pers een opening maakt naar de liberalen. 'Ik vind het een rare gewoonte om op een theatrale manier te communiceren op persconferenties. Wat draagt dat bij?'.

Onze partners