De Wever: 'Ik ben het gezicht van de N-VA in 2014'

25/05/13 om 04:50 - Bijgewerkt om 04:49

"Het gezicht van de verkiezingscampagne zal ikzelf zijn." Dat zegt Bart De Wever in een vooruitblik op de verkiezingen van volgend jaar.

De Wever: 'Ik ben het gezicht van de N-VA in 2014'

© Belga

"In 2014 hebben we met de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen hét moment om de verandering in gang te zetten", zegt De Wever in de Gazet van Antwerpen. "Die kans mag Vlaanderen niet aan zich voorbij laten gaan."

De Antwerpse burgemeester zal dus bij de verkiezingen het boegbeeld van zijn partij zijn.

Weyts op de wip

Daar was de voorbije dagen enige twijfel over gerezen. Ondervoorzitter Ben Weyts wordt immers getipt als de nieuwe voorzitter van de N-VA, en zijn verkiezing zou al in maart 2014 kunnen plaatsvinden. Er werd daarom gespeculeerd dat Weyts wel eens het boegbeeld van de N-VA bij de verkiezingen op 25 mei 2014 zou kunnen zijn.

Ben Weyts wilde deze week in het VRT-programma Villa Politica niet bevestigen of hij de nieuwe N-VA-voorzitter wordt. 'Die beslissing wordt binnen een jaar genomen en dat is in de politiek een eeuwigheid', zei Weyts. Volgens Weyts is het flatterend, net zoals voor alle kandidaat-voorzitters, om genoemd te worden als opvolger van Bart De Wever, want 'het zijn grote schoenen die gevuld moeten worden'.

Ben Weyts is alvast wel de voorzitter van het Congres van de N-VA in februari 2014.

"De voorzitterswissel zal vermoedelijk na de verkiezingen van 2014 plaatsvinden", zegt partijwoordvoerder Joachim Pohlmann. (Belga/TV/TE)

Onze partners